Gamla ljus blir nya ljus

Det blir ju alltid lite stearin kvar i botten av ljuset när ljuset har brunnit ut. Jag tänkte att det väl måste gå att göra nya ljus av det så jag testade och det funkade hur bra som helst! Det var lätt men pilligt.

Jag samlade stearin från utbrunna ljus i en glasburk. Tog bort smuts och vekar och annat fult och lade sen ner hela glasburken i ett bad med varmt vatten. Långsamt smälte stearinet till en genomskinlig massa.

Jag använde aluminiumformarna från gamla värmeljus och limmade fast en veke som jag köpt i en hobbybutik i botten. det var ganska lätt att rikta veken uppåt när stearinet stabiliserat sig lite. Nästa gång tänker jag använda stearinet som lim.

Fint brann sen ljuset. Det brann snabbare än köpta värmeljus, jag vet inte om det berodde på vekens tjocklek eller på stearinet. Ett kul pyssel som jag tänker göra igen. Nästa gång ska jag experimentera med olika färger tror jag och se hur det blir. Vi har både röda och vita ljusrester. Kanske också göra någon form som man sen kan ta ut ljuset ur när det har stelnat så att det blir som ett blockljus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s