Nytt liv åt vinbärsbuskarna

Jag bestämde mig för att ge vinbärsbuskarna här på lande lite kärlek. De var nästan helt uppätna av en vintergröna som tagit sig lite väl mycket frihet. Svarta vinbären hade försökt fly in mot en närliggande rhododendronbuske. Ingen ordning alltså. Jag vet egentligen inte särskilt mycket om vinbärsbuskar, men jag tycker det är roligt med trädgård och tycker det är roligt att pyssla om sådant som växer här.

Nu snyggade jag till buskarna lite grann. Jag tog bort grenar som var döda och sådana som helt hade vuxit åt konstigt håll och sedan gjorde vi tillsammans en “lite cowboy” (som Chris brukar säga när vi kanske inte har 100 % planerat hur det ska bli till slut) ställning för att hålla grenarna upprätt.

Work in progress
Cowboy bygge
Tänk att vinbärsbuskar som har 3 kvistar ändå kan leverera bär
Det är fler än vi som gillar vinbärsbuskar

De grenar som levde men växte åt konstigt håll tog jag tillvara. Jag hoppas de ska få nytt liv. Jag klippte dem så de blev 10-15 cm och satte ner dem i några krukor. Nu hoppas jag på att de får rötter. När det blir kallt tänker jag gräva ner dem i en pallkrage med kruka och allt och täcka med löv. Där får de lov att överleva tills våren kommer. Eller så dör de, men då har de i alla fall fått en chans och det förtjänar alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s